Beer pong, Tahoe en carnaval...
14 februari 2010 - San Francisco, California, Verenigde Staten
De afgelopen weken hebben weer helemaal in het teken gestaan van werken, uitgaan, slapen en nog meer werken. De vrijdag voordat we met het hele lab op retreat gingen naar Tahoe, ben ik met een paar mede-studenten op stap gegaan in een typische Amerikaanse studentenkroeg. Er wordt daar maar een spelletje gedaan en dat is beer pong. Beer pong wordt gespeeld met twee teams die ieder proberen een pingpongballetje in elkaars gevulde bierglazen te gooien. Deze bierglazen staan netjes opgesteld in twee groepen aan beide kanten van de tafel. Als je raakt gooit (bal in glas), moet de tegenstander het geraakte glas in een keer leeg drinken. Op het moment dat je geen glazen meer over hebt heb je verloren en ben je inmiddels flink aangeschoten (of niet, iedereen drinkt Bud Light en dat is ook nog een keer heel erg vies). Het mooie aan de Amerikanen is dat als ze winnen iedereen dat ook mag horen (f*ck yeah!) en je ook nog een paar high-five's om je oren krijgt. Nu verwacht iedereen een episch verhaal over beer pong, maar het was te druk en vrije tafels waren ver te zoeken. De avond was ook zonder beer pong geslaagd, mede dankzij de taxichauffeur die wel een keer uitgelegd mag krijgen dat volgas in de steile straten van San Francisco een slecht idee is voor de auto en inzittenden. Op de maandagochtend vertrokken we met het lab naar Tahoe. Naar goed Amerikaans gebruik had Jeroen een Chevy Suburban gehuurd (laten we het op een flinke auto houden..). Lake Tahoe is een groot meer in het Sierra Nevada-gebergte op de grens van California en Nevada en is populair als wintersportgebied. De trip naar Tahoe duurt ongeveer vier uur met de auto vanaf San Francisco. Op de heenweg zijn we gestopt bij een groothandel/supermarkt in Sacramento voor de inkopen. Hier is alles kingsize en gaat alles in bulkhoeveelheden over de toonbank. Naar verhouding is alles heel erg goedkoop maar waar moet je toch een pellet toiletpapier of 5 pounds tortillachips laten? Op de trip door Noord-California kom je langs allerlei plaatsjes die je doen denken aan films over het Wilde Westen en de goudkoorts. Plaatsjes met namen als Gold Rush en Secret Town, erg leuk en het uitzicht was ook erg mooi. Het huisje waarin we verbleven voor twee nachten was fenomenaal met een sauna en een hot tub. De meeste mensen grepen de gelegenheid aan om twee dagen te gaan skien, ik een stel anderen besloten om niet te gaan skien en maar lekker te gaan relaxen in het huisje. 's Avonds moest iedereen een stukje presenteren maar dat is niet echt de moeite waard om over te schrijven. Daarna werd er vollop gepoold, gedronken en gerelaxt in de hot tub. Op woensdagmiddag gingen we weer terug naar San Francisco en kon ik wat slaap gaan inhalen. De rest van de week moest er weer gewerkt worden en voor de komende tijd staan er flink wat interessante dingen op de planning. We gaan beginnen met experimenten waarin we met behulp van een aangepast virus een bepaald gen kunnen uitschakelen in onze kankercellijnen. Hierdoor kunnen we zien wat er verandert in de kankercellijnen en daarnaast kunnen we deze kankercellen inspuiten in de darmwand van een muis en zien wat er gebeurt (voor de dierenvrienden: alle muizen worden (humaan!?) gedood als de kanker te erg wordt). Over carnaval ga ik niet beginnen want dat is nog te pijnlijk en te vers.. ;) Het weer is hier stukken beter dan in Nederland en daar durf ik om te wedden. Vandaag liep het alweer tegen de twintig graden aan en in de zon is het helemaal fijn. Een goede reden om, nadat er nog kleine dingen in het lab moesten gebeuren, naar de oceaan te fietsen om daar even lekker te gaan relaxen in de zon en te genieten van de winter/lente hier in California (bijna alle bomen staan alweer in bloei). Aan het einde van deze maand wordt het Chinees Nieuwjaar gevierd met een parade door Chinatown, ook al is het vannacht al zover. Zeker de moeite waard om te gaan bekijken en dat gaat dan ook gebeuren. Volgende maand komen ons pap en ons mam met Simone en zullen er ongetwijfeld weer veel toeristische tripjes gemaakt gaan worden. Tot de volgende keer!
klinkt weer als een goed verhaal! Maar wat betreft het weer: hier is het 36 graden met een heerlijk verfrissend weertje! Alleen mis ik een hot tub en sauna...maar dat heb je hier natuurlijk niet nodig!
Sprak laatst weer met wat lui in NL die nog carnaval aan het vieren waren...klinkt wel gezellig ;) :P aah joh, volgend jaar is het weer!
spreek je snel!
Joanne
Heel veel succes de komende tijd met het onderzoek en geniet van de tijd met jullie pap, mam en Simone in maart!
x Sanne
ps. Weet niet of je het op internet ofzo gezien hebt, maar Svencouver heeft gisteren in een hele spannende race op de 5 km voor de eerste gouden plak op de OS gezorgd!
ten eerste, nogmaals respect voor je eerste foto. En sorry, maar verwacht geen tour de zeelst shirtje dit jaar.. Tenzij ik tijd genoeg heb om m 2x te doen ;).
Verder wist ik t meeste al wel van je blog, maar t klinkt allemaal heel goed. Kan echt niet wachten tot april om lekker te gaan roadtrippen met jou in dat mooie weer.
En de nieuwe onderzoeken klinkt erg interessant, ben wel benieuwd hoe dat straks gaat worden met die muizen.. ik zou het echt niet kunnen denk ik, dus goed dat jij t doet ;).
Geniet van t mooie weer daar he, ik ga hier weer eens de sneeuw in mn jurkje! ;)
Kusje!
Het weekendje weg was super! Lekker gerelaxd met drank en eten. Die combi doet het altijd goed!
In Zeeland heeft het ook het hele weekend gesneeuwd en dat in combinatie met harde sneeuw wind is niet zo relaxed!
We skypen weer snel!
xx Lin en Steef